iztok nabiralec

Moje ime je Iztok. Po uspešno zaključenem študiju etnologije in antropologije v Ljubljani sem se vrnil v svoj rojstni kraj, v majhno prleško mestece Ormož. Odločil sem se, da bom svoje življenje posvetil raziskovanju skrivnostnega sveta zelišč in zdravilnih rastlin.

Po tej poti stopam ob podpori družine in s pomočjo številnih prijateljev, s katerimi smo združili mnogotera znanja z zelo različnih področij. Tako je nastal Zavod Botanik. 

Vednost o pomenu zelišč in zdravilnih rastlin spremlja človeštvo že tisočletja. Neprecenljiva škoda bi bila, če bi zanemarili ali kar pozabili na to izjemno dediščino, ki se je tako dolgo prenašala iz roda v rod! V okviru Zavoda Botanik zato prirejamo predavanja, ekskurzije in naravoslovne dneve in s tem širimo zavest in spoznanje o dobrodejnem učinkovanju tradicionalnih pripravkov iz zelišč in zdravilnih rastlin.

Hkrati pa na naši zeliščni njivi in v neokrnjenih predelih zelene Prlekije zelišča in zdravilne rastline tudi pridelujemo in nabiramo. Pri tem strogo sledimo ekološkim principom kmetovanja, obenem pa vso delo opravimo »na roke«. Potem ko nabrane rastline posušimo na zraku, jih uporabimo za pripravo različnih izdelkov, ki so združeni pod blagovno znamko Botanik (domači čaji, tinkture, naravna kozmetika, zeliščni likerji).

Dobrodošli na naši spletni strani!

 

Naložbo v vspostavitev živilskega obrata, pripravo tržnih produktov ter trženje blagovne znamke Botanik sofinancirata republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Naložbo v operacijo, Slovenski EKO čaji za slovenske javne ustanove, sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Podukrep št. 16.9 -Podpora za diverzifikacijo kmetijskih dejavnosti - socialna diverzifikacija - sklop 1 / Operacija: Od Kmeta za kmeta: Naložbo v operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja

Lokacija

  • Zavod 100 % NARAVNO BOTANIK ORMOŽ
    Ptujska cesta 2, 2270 Ormož