Zeliščni čaji

Ljudje smo skozi zgodovino na osnovi preizkušanja razvili in izpopolnili številne načine priprave in uporabe zelišč in zdravilnih rastlin. Med vsem so se še najbolj uveljavile zeliščne čajne mešanice. Zaradi razmeroma preprostega načina priprave, mešanice je treba zgolj preliti z vrelo vodo in popiti, kakor tudi zaradi samega »obreda« pitja čaja, ki je nepogrešljiv element sodobne kulture in civilizacije, so zeliščni čaji tudi dandanes zelo priljubljeni.

Ekološke zeliščne čaje BOTANIK pripravljamo po tradicionalnih postopkih in recepturah, pri tem pa upoštevamo tudi sodobna dognanja znanosti na področju zeliščarstva in fitoterapije. Še posebej ponosni smo na to, da vsa zelišča, ki jih uporabljamo v ekoloških zeliščnih čajih, vzgojimo sami na našem zeliščnem vrtu ali jih naberemo v neokrnjeni naravi zelene Prlekije. Vsa ekološka zelišča BOTANIK so zato 100% naravna, brez dodanih konzervansov, umetnih barvil in arom. Tudi postopki pridelave, sušenja ter predelave so tradicionalni, pri tem pa nikakor ne pozabljamo na sodobna higienska merila. Vsak cvet, list, zel in plod gre čez pridne roke ekipe BOTANIK. Naše vodilo je, da so naši izdelki 100% naravni, lokalno in ročno pridelani in zaradi tradicionalnih postopkov ter strokovnega dela tudi visoko kakovostni. Vse to je združeno v BOTANIKOVIH ekoloških zeliščnih čajih.

S pomočjo ekoloških zeliščnih čajev BOTANIK si prizadevamo v telesu doseči ravnovesje in dobro počutje in spodbuditi telo k jačanju lastne vitalnosti. Poskusite prijetno aromatične ekološke zeliščne čaje BOTANIK in uživajte v njihovem okusu, ter si za povrh še olajšajte marsikatero težavo ali tegobo!