Šentjanževo olje

11.00 z vključenim DDV

Znano je po svojih blagodejnih in zdravilnih učinkih pri zdravljenju raznih kožnih vnetij, opeklin, udarnin, pozitivno se obnese pri obrabljenem hrustancu…Šentjanževo olje se zelo dobro obnese za nego vaše kože PO sončenju.

Opis

BOTANIK šentjanževo olje je izdelano po tradicionalnem postopku z maceracijo (namakanjem) zeli šentjanževke v oljčnem olju. Šentjanževo olje je znano po svojih blagodejnih in zdravilnih učinkih, še zlasti za blaženje opeklin, oparin in oteklin. Še posebej dobro se obnese pri razdraženi in opečeni koži po sončenju. S šentjanževim oljem lahko oskrbimo tudi manjše rane, zvine ali udarnine. Poleg tega pa lajša težave pri revmi in se zelo dobro obnese tudi pri masaži hrbtenice, obrabljenih sklepih in vretencih ter lajša težave pri pikih žuželk. Starejšim ljudem se svetuje tudi vtiranje šentjanževega olja v drhteče ude. Toplo ga priporočamo za nego kože po kopanju in pri suhi koži, sploh za ženske in dekleta, ki ne uporabljajo kozmetičnih preparatov, saj olje koži vrača izgubljeno maščobo in vlago, jo mehča in gladi. Lahko ga uporabljamo tudi kot masažno olje, za blaženje in pomirjanje s stresom pogojenih napetosti in živčnosti.

Botanik šentjanževo olje je rjavkasto rdeče barve, z značilnim vonjem po šentjanževki. Prav vse sestavine so 100% naravne in izjemno kakovostne. Šentjanževka je bila skrbno vzgojena na Botanikovi zeliščni njivi, kjer smo jo ročno obrali in nato posušili na zraku.

Uporaba: Olje vtremo v kožo na prizadeto mesto.
Opozorilo: Šentjanževo olje nima zaščitnega faktorja, zato ga ne uporabljamo za zaščito pred soncem! Odsvetujemo izpostavljanje predela kože, na katerega ste olje nanesli, sončni svelobi; predvsem pri osebah s svetlejšo poltjo ali s kožnimi obolenji obstaja povečano tveganje preobčutljivostnh reakcij!
Vsebuje: oljčno olje, zel šentjanževke (Hypericum perforatum, herba)
Sestavine: Hypericum Perforatum Flower/Leaf Extract, Olea Europaea Fruit Oil
BOTANIK šentjanževo olje je 100% naravnega izvora, ročno pridelano in pakirano v Sloveniji. Je BREZ dodanih umetnih arom, konzervansov in barvil.
Količina: 100 ml